Hautakiven kunnostus

Hautakivi patinoituu ajan saatossa kauniisti, mutta sen elinkaareen kuuluu myös huoltotöitä.

Hautakivien entisöinti ja lisänimikaiverrukset

Hautakivi saattaa kallistua, kun hauta painuu tai puun juuret siirtävät kiven asentoa. Suomen Kivivalmisteen toimittamissa hautakivissä on kahden vuoden oikaisutakuu kattamaan alkutaipaleen mahdolliset oikaisutarpeet.

Hautakivi on hyvä pestä silloin tällöin, jotta lika ei pinty liiaksi. Myös kultauksien kunto on hyvä tarkistaa ajoittain.

Lisänimitarpeen tullessa Suomen Kivivalmisteen edustaja palvelee kuten uusien hautakivien kohdalla. Kun lisänimen hankinta on ajankohtaista, on tapaamisessa hyvä olla mukana hautakiven mitat ja kuva. Nämä helpottavat hyvän lopputuloksen aikaansaamista. Kuvasta nähdään myös onko kivelle hyvä tehdä samalla muita huoltotoimenpiteitä.

Joskus vanha kivi saattaa jo olla täynnä tai aseteltu niin, että lisänimelle ei löydy mieleistä paikkaa. Näissä tapauksissa on mahdollista, että kivi hiotaan uudestaan ja tekstit asetellaan nykyisen tilanteen mukaan. Jos haudalla tila sallii, voidaan myös suunnitella vanhaan hautakiveen sopiva lisäkivi. Näissä tapauksissa kuva ja mitat vanhasta kivestä auttavat paljon suunnittelua.

Huoltotoimenpiteiden tai lisänimitarpeen tullessa ota yhteyttä Suomen Kivivalmisteen edustajaan. Katso yhteystiedot.

Huolenpitopalvelu

Kaikki hautakiven hoitoon ja huolenpitoon liittyvät palvelut voi helposti tilata myös uudesta palvelustamme: huolenpitopalvelu.fi.

Sinun tarpeeseesi räätälöityjen töiden lisäksi tarjoamme uutta Huolenpitosopimusta, joka tarjoaa huolettomuutta ja mielenrauhaa. Jo edullisin palvelusopimus (29€/vuosi) sisältää ilkivalta- ja varkausvakuutuksen ja hautakiven säännöllisen, ammattimaisen kuntotarkistuksen. Tutustu tai tilaa palvelu osoitteessa huolenpitopalvelu.fi